A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

На Сумщині п’ятеро людей втратили свої гроші через злочинні дії шахраїв

Дата: 08.03.2024 08:50
Кількість переглядів: 29

Фото без опису🔷Минулої доби жителі Конотопського та Шосткинського районів стали жертвою шахраїв, які у соціальних мережах пропонували отримати по кілька тисяч гривень допомоги . Ще двоє громадян були одурені під час спроби придбати товари у невідомих «продавців» через мережу Інтернет.

🔸Вчора вранці 48-річна жителька міста Конотоп, в мережі Інтернет, у месенджері Вайбер, побачила повідомлення про можливість отримати «грошову допомогу від ООН». Перейшовши за посиланням зазначеним у повідомленні, заявниця ввела всю необхідну інформацію про себе, в тому числі й конфіденційну, що стосувалася її банківської картки. В результаті такої необачності з картки жінки зникли грошові кошти в сумі 8000 гривень.

🔹Точно за такою ж злочинною шахрайською схемою невідомий аферист заволодів грошима і 52-річного чоловіка з Конотопа. Громадянин, знайшовши у Вайбері повідомлення про виплату матеріальної допомоги нібито від ООН, перейшов за посиланням на сторонній сайт, вказав там секретні дані своєї банківської картки для виплат, після чого з неї зникли грошові кошти у сумі 15 200 гривень.

🔸В тому ж таки Конотопі, на гачок шахрая потрапила і 82-річна місцева жителька. Літній жінці на мобільний телефон зателефонув невідомий, який назвавшись працівником банку, повідомив її про необхідність оновлення банківських даних. Злочинець, випитав у жінки всю необхідну йому інформацію та викрав з картки пенсіонерки 21 800 гривень, залишивши її без засобів для існування.

🔹У Шосткинському районі та в Кролевці дві жінки втратили свої гроші, прагнучи купити товари у невідомих осіб через мережу Інтернет. Жінки зробили передоплату за уподобаний товар, але навіть через кілька днів вони його не отримали. А телефони так званих «продавців», як і буває в таких випадках, після отримання грошей, виявилися недосяжними.

☝️Поліція радить громадянам не вірити різним пропозиціям отримання матеріальної допомоги нібито від держави чи гуманітарних організацій в соціальних мережах Інтернету. Будьте обережні, бо ви станете жертвою шахраїв, і повернути втрачені гроші буде просто не можливо!

#шахрайство


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь