A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

11 березня -Всесвітній день сантехніка

Дата: 11.03.2024 10:36
Кількість переглядів: 49

Фото без опису☝🏻❤️11 березня проводиться Всесвітній день сантехніка. Проходить під егідою Всесвітньої ради по сантехніці - the World Plumbing Council. Ці березневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.Свято призначене для всіх монтажників, водопровідників, проєктувальників опалювальних, каналізаційних систем і систем водопостачання. Ця професія має давню історію. ☝🏻

☝🏻🤓Цікаві факти:

📌Одну з найстаріших відомих водопровідних систем створили стародавні єгиптяни близько 4000-2500 рр. до н.е. Оскільки їхнє життя залежало від припливу і відпливу води в річці Ніл, єгипетські інженери створили і використовували дуже складну систему трубопроводів, щоб вода текла туди, куди потрібно. Найбільш ранні водопровідні труби були зроблені з обпаленої глини і соломи, а перші мідні труби теж були зроблені єгиптянами. Вони рили колодязі глибиною до 300 футів і винайшли водяне колесо. Ми знаємо це тому, що в їхніх пірамідах для мертвих були знайдені ванні кімнати і водопровід.

📌Змивний туалет був винайдений Джоном Гаррінгтоном у 1596 році. Встановлення туалету з нижнім змивом дає змогу економити воду.

📌Альберт Ейнштейн стверджував, що, якщо реінкарнація існує, то він повернеться в свою наступну життя водопровідником

📌У Венеції досі не побудована каналізація. У підсумку, всі відходи людської життєдіяльності змиваються по каналах двічі в день - під час припливів.

📌У 1987 році в Австралії влаштовувалися гонки на чавунних ваннах - 57 км було подолано за годину і 22 хвилини

📌Хто найвідоміший сантехнік в світі? Маріо, італо-американський водопровідник, який живе в Грибне Королівство. Він є одним з найвідоміших персонажів в історії відеоігор.

📌У минулому французи називали туалет "la chambre sent", або «в кімнаті пахне». У середньовіччі європейські городяни завели звичку виливати нечистоти з вікон, іноді потрапляючи на що йдуть повз людей.

📌Британський рок-співак, музикант, один із засновників і учасник групи Black Sabbath, Оззі Осборн був помічником сантехніка, перш ніж він став музикантом

📌Ванна кімната не завжди мала таку назву. Як тільки не називали санвузол в різні історичні часи. Римляни вважали, що саме відповідна назва - «Necessarium». У Єгипті це було «обителлю жаху». Англійська династія Тюдорів вважала туалетну кімнату «будинком усамітнення».

💐❤️Вітаємо з професійним святом!❤️💐

❤️💐Нехай з крана життя тече рікою щастя, нехай в потрібну хвилину знаходиться той самий ключ під успіх.Бажаємо здоров'я і міцної нервової системи, славної роботи і яскравого барвистого життя з хорошою погодою і відмінним настроєм.❤️💐


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь