Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ЯК СКОРИСТАТИСЯ РЕСУРСАМИ ФОНДУ ЧАСТКОВОГО ГАРАНТУВАННЯ КРЕДИТІВ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ?

Дата: 10.04.2024 13:49
Кількість переглядів: 4

Фото без опису

Аграрії Сумщини долучилися до інформаційно-просвітницького заходу про нові можливості залучення кредитного фінансування для малих агровиробників від Фонду

Представники місцевих бізнесових кіл, малих фермерських господарств дізналися від організаторів важливу та корисну інформацію про можливості програми часткового кредитування, отримали ключові меседжі від банків-партнерів Фонду про особливості та умови здійснення фінансової підтримки.

Присутніх привітав перший заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО, котрий наголосив на важливій ролі аграрного сектору у розвитку економічного потенціалу регіону.

За його словами, програми Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві пов’язані як з відкриттям ринку землі, так і з іншими напрямками кредитування с/г виробників. Суб’єкти господарювання повинні мати вичерпну інформацію про різні ресурси та інструментарій залучення фінансових ресурсів на власний розвиток, щоб ними ефективно скористатися. Тим паче, з початком сезону завжди існує потреба в обігових коштах, тож попит на кредитування є. Фонд дає аграріям таку можливість розглядати пропозиції та приймати відповідні рішення.

Як додав посадовець, постійна комунікація з аграрним бізнесом, асоціаціями та підтримка сільгоспвиробництва є невід’ємною складовою діяльності обласної влади у сфері АПК. Завдяки спільним зусиллям та запровадженню механізмів підтримки агросектору як на рівні держави, так і області, минулоріч Сумщина отримала валовий збір врожаю на рівні 2022 року – це попри складну безпекову ситуацію та втрату через постійні ворожі обстріли посівних площ у прикордонній зоні.

Тарас Савченко також подякував аграріям, які, не зважаючи на складну ситуацію, залишаються в області, продовжують працювати на розвиток власної справи та економічне зростання Сумщини.

Довідково:

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві розпочав свою роботу у січні поточного року завдяки співпраці ЄС, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Світового банку. Фонд є небанківською фінансовою установою, засновником якого наразі є держава в особі Кабінету Міністрів України. Статутний капітал Фонду сформований за рахунок держави, та буде збільшуватись за рахунок грантів, що надходять від міжнародних організацій, а також від приватних інвесторів. Фонд надає гарантії українським банкам-партнерам, які кредитують малих агровиробників, що обробляють до 500 га землі.

Детальніше про діяльність Фонду за лінком: https://pcgf.com.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь