Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Цьогоріч Україна вже вдруге долучається до заходів з нагоди Дня Європи

Дата: 13.05.2024 11:41
Кількість переглядів: 50

Фото без описуЦьогоріч Україна вже вдруге долучається до заходів з нагоди Дня Європи - свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті.

У країнах Євросоюзу День Європи, як символ єдності та миру на континенті, відзначають 9 травня. Цю дату затвердили у 1985-му році на саміті Європейської ради в Мілані, оскільки 9-го травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував створити нову форму організації держав у Європі у вигляді "наднаціональної спільноти". Тому цей день вважається днем народження Європейського Союзу. Доти День Європи відзначали 5 травня, адже цього дня у 1945-му році була створена Рада Європи. Тепер ця дата залишилася лише щорічною згадкою про заснування цієї міжнародної організації.

День Європи відзначають як держави-члени ЄС, так і країни на шляху до євроінтеграції. Щорічно 9 травня прапором Європейського Союзу прикрашають вулиці всіх міст. У цей день влаштовують лекції про європейські цінності та історію створення союзу. В інституціях ЄС проводять екскурсії.

Вперше українці відзначили День Європи 20 років тому. Відповідний указ підписав тодішній президент Леонід Кучма. Відтоді Днем Європи щорічно вважалась третя субота травня. Проте відсьогодні Україна відзначає День Європи разом із країнами-членами союзу.

З нагоди Дня Європи у закладах загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради було проведено для учнів такі тематичні заходи:

- виховні години, класні години, години спілкування «Європейський калейдоскоп», «День Європи в Україні», «Сто метрів до Європи», «День Європи - день миру та єдності у Європі», «В Європу - з Україною в серці», «День Європи в Україні - ми готові перемагати разом», «Крок до Європи», «Україна - це Європа»;

- виховні та інформаційно-пізнавальні бесіди «Національні страви народів Європи», «Україна - це Європа», «Національні страви народів Європи», «День Європи», «Україна - європейська держава», «Європа – наш спільний дім»;

- вікторини «Що ми знаємо про Європу», «День Європи», «Подорож Європою»;

- відеоуроки «День Європи в Україні»;

- гра-конкурс «Що я знаю про Європу?»;

- «Віртуальна прогулянка Країнами Європи» та «Віртуальна подорож вропейськими країнами»;

- конкурси малюнків «Україна - серце Європи»;

- загальношкільні заходи «Україна - країна європейська».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь