Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Укус комара

Дата: 30.05.2024 08:56
Кількість переглядів: 54

Фото без описуУкус комара🦟

👉Хоча комарі досить маленькі комахи з короткою тривалістю життя, однак вони можуть завдати шкоди людському життю - від сверблячих укусів до хвороб, які вони можуть переносити. Улюблене середовище комарів - стояча вода. Вони збираються в занедбаних пташиних напувалках, забитих ринвах, зливових стоках, калюжах, ставках та інших непроточних водоймах.

👉Майже відразу після укусу комара ви можете помітити утворення шишки. Потім вона стане червоною та твердою, з невеликою припухлістю. Якщо у вас ослаблена імунна система, то можуть виникнути серйозніші реакції (кропив'янка, великий набряк і почервоніння або опухлі лімфатичні вузли). ‼️У поодиноких випадках може бути серйозніша алергічна реакція - ломота в тілі, головний біль і лихоманка. Найчастіше в дітей сильніша реакція, ніж у дорослих.

👉Аби обробити укуси комарів, промийте їх теплою водою з милом. Щоб контролювати біль та свербіж, намастіть місце укусу настоянкою календули чи заспокійливою маззю.

👉Якщо після укусу у вас з'явилися біль у тілі, головний біль або жар, зверніться за порадою до свого сімейного лікаря, адже це можуть бути симптоми тяжкої реакції або захворювання, що переносять комарами.

Які хвороби можуть переносити комарі❓

👉Комарі можуть переносити віруси, бактерії та паразитів зі слиною. Коли ця комаха кусає людину, вона може передати ці патогени до організму, викликаючи важкі і навіть небезпечні для життя захворювання.

📌Комарі є так званими транспортерами:

🦟малярії;

🦟гарячки Західного Нілу;

🦟гарячки Денге;

🦟жовтої гарячки;

🦟декількох вірусів, що спричиняють енцефаліт.

👉Профілактика укусів комарів

❗️Повністю запобігти укусам комарів - неможливо, але ви можете знизити їхню ймовірність.

✅Намагайтеся уникати стоячої води. Змінюйте воду у вазі з квітами не рідше 1 разу на тиждень, виливаючи використану воду на землю.

✅Спорожніть все, що містить застійну воду. 1️⃣ раз на тиждень спорожнюйте дитячі басейни, якщо вони не використовуються.

✅Скошуйте траву та рослинність біля вашого будинку.

✅Встановіть москітні сітки на вікна, аби комарі не залітали до вашої домівки.

✅Якщо ви знаходитесь на вулиці в лісистій або трав'янистій місцевості, носіть закритий одяг (бажано світлий), а незахищені ділянки обробіть спреями чи лосьйонами з репелентами, носіть антикомарні браслети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь