Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Сьогодні розбиваємо міф про те, що на безоплатні послуги з реабілітації пацієнти можуть розраховувати лише в лікарнях за місцем проживання. Це неправда.

Дата: 30.05.2024 09:03
Кількість переглядів: 50

Фото без описуСьогодні розбиваємо міф про те, що на безоплатні послуги з реабілітації пацієнти можуть розраховувати лише в лікарнях за місцем проживання. Це неправда.

✅ Пацієнти, які потребують реабілітації, або їхні законні представники, можуть обрати будь-який медичний заклад, що є ближчим до місця проживання, або ж за іншим важливим для себе критерієм. Пацієнти мають право обирати не лише реабілітаційний заклад, а й відділення, підрозділ і фахівців з реабілітації з урахуванням їхньої спеціалізації.

❗Головне — наявність у лікарні договору з Національною службою здоров‘я України за пакетами “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах”, “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в стаціонарних умовах” чи “Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя”.

📱Також важливо мати направлення:

✔️лікуючого лікаря, зокрема лікаря фізичної та реабілітаційної медицини для реабілітації в стаціонарних умовах;

✔️лікуючого лікаря або сімейного лікаря для реабілітації в амбулаторних умовах.

📌 Пацієнти мають право отримувати від фахівців з реабілітації вичерпну інформацію у доступній формі про свої права, обов’язки, наявні обмеження повсякденного функціонування, результати реабілітаційного обстеження, а також умови та форми реабілітаційної допомоги.

Докладніше про права осіб, яким надається реабілітаційна допомога та систему реабілітації в Україні радимо почитати тут: https://cutt.ly/ReyFlLMT.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь