Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

31 травня – Всесвітній день без тютюну

Дата: 31.05.2024 10:36
Кількість переглядів: 37

Фото без описуЗа даними ВООЗ, від нього щорічно помирає близько 8 мільйонів людей, в Україні – 130 000. Міністерство охорони здоров’я нагадує: безпечного куріння не існує, адже воно шкодить не тільки здоров’ю курців, але й оточуючих. Причин кинути цю шкідливу залежність є чимало: покращення стану здоров’я, соціальний вплив, заощадження фінансів тощо.

Пам’ятайте, що кинути курити може кожен: це не залежить від віку, статі чи періоду куріння. Для відмови від куріння потрібно, перш за все для себе, сформулювати рішення та скласти детальний план подальших кроків. У процесі відмови намагайтеся вести здоровий спосіб життя, носити замінники (жуйку, воду, льодяник), уникати стресу чи роздратування.

❗ Якщо ви хочете кинути курити, але не знаєте з чого почати, відвідайте сайт stopsmoking.org.ua. Допомогти у процесі відмови від куріння може сімейний лікар. Саме з лікарем ви можете скласти ефективний план відмови від куріння та отримати професійну підтримку у процесі відмови.

Обов’язково шукайте підтримки поміж близьких, психологів, психіатрів. Допомогти у відмові від тютюну можуть групи самодопомоги, близькі т друзі.

🔗 З чого можна почати, щоб кинути курити і це було ефективним, тут – https://stopsmoking.org.ua/blog

Міністерство охорони здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь