Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ ГРОМАДИ

Дата: 04.06.2024 09:34
Кількість переглядів: 50

Фото без описуЧому їзда на велосипеді є настільки корисною❓

💪Для того, аби бути у формі та здоровим, потрібно бути фізично активним. Регулярна фізична активність допомагає захистити людину від серйозних захворювань (ожиріння, хвороби серця, рак, психічні захворювання, діабет та артрит). Велосипед давно став одним з улюблених видів транспорту, тренувань чи просто засобом для прекрасних велопрогулянок.

⏰Регулярна їзда на велосипеді – це один із найкращих способів знизити ризик проблем зі здоров'ям, пов'язаних із малорухливим способом життя. Це вправа з низьким навантаженням, якою можуть займатися люди будь-якого віку (від маленьких дітей до літніх людей). Це весело, дешево і корисно для навколишнього середовища🌱.

🌍Згідно з оцінками спеціалістів, 1 млрд. людей щодня катається на велосипедах. Велоспорт – прекрасне тренування, яке допомагає підтримувати активність, сприяє формуванню здорового способу життя.

Їзда на велосипеді – це аеробна вправа, що дає безліч переваг. Вона відрізняється по інтенсивності, що робить її придатною для всіх, тобто ви самі можете змінювати час та інтенсивність. Для загального поліпшення вашого здоров'я потрібно всього 2-4 год. на тиждень.

💪🏻Під час велопоїздок задіяні усі основні групи м'язів. Це легко, на відміну від деяких інших видів спорту. Їзда на велосипеді не вимагає високих фізичних навичок. Їзда на велосипеді збільшує витривалість та силу. Вона може бути різної інтенсивності, в залежності від мети поїздок (з дуже низькою інтенсивністю для початку або якщо ви відновлюєтеся після травми або хвороби і досить вам стає досить складно).

🚴Ожиріння і контроль ваги. Велоспорт – це гарний спосіб контролювати або знижувати вагу, оскільки він підвищує швидкість метаболізму, нарощує м'язи і спалює жир. Якщо ви намагаєтеся схуднути, їзда на велосипеді має поєднуватися з планом здорового харчування. Їзда на велосипеді покращує загальну функцію нижньої частини тіла, зміцнює м'язи ніг, не перевантажуючи їх.

🚴Серцево-судинні захворювання включають інсульт, високий кров'яний тиск і серцевий напад та їзда на велосипеді. Регулярна їзда на велосипеді стимулює і покращує роботу серця, легень та покращує кровообіг, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Їзда на велосипеді зміцнює серцевий м'яз, знижує пульс у стані спокою та знижує рівень жиру у крові.

🚴Діабет і їзда на велосипеді. Рівень захворюваності на діабет II типу збільшується і становить серйозну проблему для громадського здоров'я. Вважається, що нестача фізичної активності - це основна причина розвитку цього стану.

🚴Травми кісток, артрит і їзда на велосипеді. Їзда на велосипеді покращує силу, рівновагу і координацію. Вона також може допомогти запобігти падінням і переломам. Якщо у вас остеоартрит, то це ідеальна форма вправ, адже вона має невелике навантаження на суглоби.

🚴Психічне захворювання та їзда на велосипеді. Якщо регулярно кататися на велосипеді, то можна зменшити такі психічні розлади, як депресія, стрес, занепокоєння. Це пов'язано з ефектом самої їзди і задоволенням від цього. Зосередження уваги на дорозі під час їзди, розвиває концентрацію і усвідомлення поточного моменту.

‼️Під час їзди на велосипеді ВАЖЛИВО звертати увагу на БЕЗПЕКУ:

✅Ризик аварії в міській або сільській місцевості. Тому, по можливості, їдьте по смугах, призначених для велосипедистів, а також по тротуарах.

✅Будьте обережні при проїзді перехресть і жвавих місць, навіть якщо у вас є переважне право проїзду.

✅Користуйтеся шоломом та іншим захисним спорядженням.

✅Уникайте просторого одягу, який може зачепитися за ланцюг велосипеда.

✅При собі потрібно мати велосипедні фари, а також світловідбиваюче спорядження для нічної їзди.

✅Для тривалих денних поїздок використовуйте сонцезахисний крем на всіх відкритих ділянках шкіри. Повторно наносьте кожні 2 год. (особливо якщо пітнієте). Одягайте сонцезахисні окуляри з

захистом від ультрафіолету і головний убір.

✅Якщо у вас є травми, на які може вплинути їзда на велосипеді, краще не сідати на велосипед, поки ви повністю не відновитеся.

✅Порадьтеся зі своїм лікарем, якщо у вас є які-небудь умови, на які може вплинути їзда на велосипеді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь