Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Корисні властивості 🍅🌶червоних овочів для нашого здоров'я

Дата: 13.06.2024 09:02
Кількість переглядів: 187

Фото без опису✍️Червоні овочі допомагають знизити ризик розвитку діабету, остеопорозу та високий рівень холестерину. Фітонутрієнти, що надають цим рубіновим овочам їхнього кольору приносять величезну користь для здоров'я. Такі темні відтінки (як наприклад, у буряка) зазвичай свідчать про те, що овоч багатий на ці фітонутрієнти, у т.ч. антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Ці поживні речовини допомагають запобігти раку, боротися з хронічними захворюваннями та зміцнюють імунну систему.

🔴Червоні овочі отримують свій відтінок завдяки лікопіну та антоціану. #Лікопін - антиоксидант, що знижує ризик серцево-судинних захворювань, захищає очі, бореться з інфекціями та оберігає від шкідливого впливу тютюнового диму. #Антоціани захищають печінку, покращують зір, знижують кров'яний тиск.

❤️Буряк

Буряк - це один із найбагатших антиоксидантами овочів. Він також є відмінним джерелом калію, клітковини, фолієвої кислоти, вітаміну С та нітратів, може знизити кров'яний тиск, покращити кровотік і підвищити спортивну витривалість.

❤️Червонокачанна капуста

Хоча вона може здаватися швидше фіолетовою, ніж червоною, однак її колір обумовлений антоціанами, потужними антиоксидантами, що здатні знизити ризик захворювань головного мозку, раку та серцево-судинних захворювань. Червонокачанна капуста багата на вітаміни A, B6, C, K та мінерали (калій та марганець).

❤️Помідори

Помідори - чудове джерело лікопіну, вітаміну С та калію. За даними Національного інституту здоров'я, близько 85% лікопіну в нашому раціоні надходить із свіжих помідорів та томатних продуктів. Хоча всі сорти мають поживні властивості, помідори, приготовані з невеликою кількістю масла, полегшують засвоєння лікопіну організмом.

❤️Червоний болгарський перець

Цей солодкий овоч містить вашу добову дозу вітаміну А, потрійну добову дозу вітаміну С та всього 30 калорій. Червоний болгарський перець - це відмінний вибір для здорової імунної функції та сяючої шкіри. Його висока концентрація вітаміну С допомагає захистити від інфекцій. Аби отримати вітамін В6, вітамін Е та фолієву кислоту, їжте їх сирими або приготовленими.

❤️Редиска

Це пряне коріння належати до сімейства хрестоцвітих. Редиска додає більше гостроти. Вона є хорошим джерелом вітаміну С, фолієвої кислоти та калію, а всього 9 калорій у половині чашки роблять редис відмінною закускою. На відміну від печива, їхня клітковина допоможе вам почуватися ситим та задоволеним. Незважаючи на те, що редиска містить найбільше вітамінів, мінералів і антиоксидантів у сирому вигляді. Вона також багата на поживні речовини для кишківника в маринованому вигляді.

❤️Червоний перець чилі

Приправте продукти та боріться із запальним процесом за допомогою червоного перцю чилі. Звісно, ви можете відчути печіння, але капсаїцин у перці здатен допомогти зменшити біль. Дослідники також вивчають капсаїцин для боротьби з раком.

❤️Червона цибуля

Червона цибуля містить сіркоорганічні сполуки, що містяться в часнику, цибулі-пореї та цибулі. Ці фітохімічні речовини покращують імунну систему, знижують вироблення холестерину та підтримують печінку. За даними Академії харчування та дієтології, аллілсульфіди також допомагають боротися з раком та серцево-судинними захворюваннями, а клітковина в червоній цибулі підтримує здоров'я кишківника.

❤️Червона картопля

Академія харчування та дієтології рекомендує їсти картопля, листову зелень та помідори, аби збільшити споживання калію та збалансувати кров'яний тиск. Червона картопля багата калієм, вітаміном С, тіаміном та вітаміном В6. Картопляна шкірка поживна на клітковину, а також містить багато вітамінів. Червона картопля містить багато фітонутрієнтів, які надають шкірі рожевого або червоного кольору.

❤️Ревінь

Ревень містить кальцій, калій, вітамін С та майже половину рекомендованої кількості вітаміну К.

Mayo Clinic


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь