Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Обрати бажану спеціальність та здобути офіцерське звання: на Сумщині представники ТЦК та СП розповіли про зміни у процесі мобілізації

Дата: 17.06.2024 09:30
Кількість переглядів: 67

Фото без опису🖍У травні набули чинності зміни до закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Зокрема військовозобов’язані можуть звернутись до рекрутингових центрів, обрати службу за контрактом або ж вступити до вищого навчального закладу і здобути офіцерське звання.

🔗За словами представників територіального центру комплектування та соціальної підтримки, тепер прийом та облік громадян їх спеціалісти здійснюють цілодобово. Для цього створили спеціальний мобілізаційний хаб.

💬«У хабі є всі належні умови, де військовозобов’язані можуть пройти військово-лікарську комісію, оновити дані або ж пройти співбесіду і визначитись із майбутнім місцем служби», – розповів т.в.о. начальника Сумського міського ТЦК та СП Сергій ХАРЧЕНКО.

Визначитись із військовою спеціальністю, як зазначили в ТЦК, громадянам допомагають і в рекрутингових центрах.

🔰«В Збройних Силах України створені рекрутингові центри і представники військових частин, десантно-штурмових військ, морської піхоти вже працюють у Сумському міському ТЦК та СП. Також створюється рекрутинговий центр у Сухопутних військах. Це можливість мобілізованим самостійно обирати ту чи іншу військову частину і спеціальність. Безпосередньо у територіальних центрах комплектування вони можуть поспілкуватись із представниками окремих родів військ, пройти співбесіду і на основі результату визначитись із тим, де хочуть проходити службу», – говорить Сергій Харченко.

📝Чоловіки до 25-ти років, які не підлягають мобілізації, можуть обрати службу за контрактом і таким чином долучитись до лав захисників. Вони мають можливість самостійно обирати спеціальність та військову частину.

☝️«Важливо, що і мобілізовані, і військові, які служать за контрактом, протягом 30-ти днів проходять обов’язкову базову загальновійськову підготовку», – додав Сергій Харченко.

📍За словами учасників брифінгу, здобути військову спеціальність, пройти навчання і підготовку чоловіки віком до 30-ти років можуть і вступивши до навчального закладу.

📚«Навчання у вищих навчальних закладах триває 4 роки, у військових коледжах сержантського складу – 2 роки. Після цього студент коледжу отримує звання сержантського складу, у вищих навчальних закладах – первинне офіцерське звання «лейтенант», – зазначив офіцер відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Сумського обласного ТЦК та СП Ярослав ЗИМОГЛЯД. При цьому вже з першого дня здобуття освіти, зазначають в ТЦК, громадянин матиме статус військовослужбовця.

🎥Детальніше дивіться у відео: https://youtu.be/eiCQWqI_lvM



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь