Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

УВАГА! Черговий ФЕЙК: “У Сумському центрі обслуговування МВС закликають анонімно повідомляти про сім’ї з двома автівками, аби їх конфіскували на користь війська”

Дата: 19.06.2024 13:58
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

У Головному сервісному центрі МВС спростували цю інформацію.

Проросійськими джерелами поширюється фото скриньки, яка нібито розташована у сервісному центрі МВС у місті Суми. На оголошенні відвідувачів нібито закликають анонімно залишати відомості про родини з двома машинами, аби автівки конфіскували на користь Збройних сил України.

«Доноси і стукацтво в Україні як невід’ємна частина реалій» — коментують пропагандисти. 

Однак ця інформація — вигадана. Катерина Самітовська, начальник управління комунікації Головного сервісного центру МВС спростувала наявність такої скриньки в їхніх підрозділах. Більш того, вона пояснила, що встановлювати таку скриньку не мало б жодного сенсу, адже сервісні центри МВС і так є розпорядниками реєстру транспортних засобів, які перебувають у власності громадян України. Тому збирати в громадян таку інформацію немає потреби. Ще однією вказівкою на те, що перед нами фейк, є використання русизму «ящик» замість українського слова «скринька». 

Вірогідно, на створення фейку росіян «надихнув» нещодавно прийнятий законопроєкт 10449, який дійсно передбачає можливість конфіскації у військовозобов’язаного автівки, якщо той має два чи більше автомобіля. Однак народний депутат і член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський пояснив, що по-перше, у законопроекті йдеться саме про власність військовозобов’язаного — наприклад, якщо сімейна пара володіє двома автівками, одна з яких оформлена на чоловіка, а інша — на дружину, конфіскувати транспортний засіб не мають права. А по-друге, вилучати можуть лише вантажні автомобілі, які підходять для перевезення боєприпасів та особового складу, спеціальну техніку, яка може працювати в умовах бездоріжжя. У конфіскації легкових автівок на користь війська наразі немає потреби. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь