Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ДО УВАГИ АГРАРІЇВ!!!

Дата: 12.07.2024 09:40
Кількість переглядів: 31

Фото без опису📌Постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2024 р. № 284 (із змінами) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення компенсації витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення.

📍Відповідно до постанови право на компенсацію мають сільгоспвиробники, землі яких знаходяться на деокупованій території поза зоною бойових дій.

📍Вони зможуть укладати контракти як з державними, так і з приватними операторами розмінування, які переможуть на відкритому і прозорому тендері. 📍Сумарно на програму компенсації витрат за гуманітарне розмінування в державному бюджеті на 2024 рік закладено 3 мільярди гривень.

📍Сільгосптоваровиробник подає заявку у Державному аграрному реєстрі (ДАР). Там відбувається первинна перевірка — чи земля справді належить йому чи пройшла вона нетехнічне обстеження і там справді виявили забруднення. 📍Також можна подати заявку, яка міститься в додатках до Постанови. Потім, разом з копіями документів, що підтверджують факт розмінування - це договір на надання послуг з розмінування, акт наданих послуг, документ, що підтверджує здійснення розрахунків за надані послуги (до 15 квітня 2024 року) надіслати на електронну адресу Центру гуманітарного розмінування - compensation@uachd.org.

До двох тижнів перевірку проводить і Центр протимінної діяльності.

📍Далі стандартна процедура закупівлі через @prozorro_official: визначення очікуваної вартості розмінування, вибір переможців тендеру, закупівля послуг.

📍Фермер вносить лише 20% суми. Решту 80% — Міністерство економіки.

📍Коли оператор протимінної діяльності розмінував ділянку, надсилає документи Центру гуманітарного розмінування. Той їх перевіряє. І банк перераховує оплату послуг.

📍Компенсація надаватиметься лише раз за одну забруднену ділянку.

📍На компенсації не можуть претендувати аграрії, проти яких Україна запровадила санкції або ж кінцеві власники с/г товаровиробника є громадянами країни-агресора. 📍Аграрії, які перебувають в стадії ліквідації чи банкрутства, а також мають податковий борг.

📍Аграрії, які лише планують розмінування земель, як і раніше, можуть подавати заявки та супровідні документи на компенсацію через Державний аграрний реєстр. Вартість розмінування визначатиметься на відкритих торгах в системі Prozorro.

📍Для подальшої комунікації щодо процедури механізму компенсації витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення, просимо звертатися до начальника відділу роботи з регіонами Центру гуманітарного розмінування, Тараса Куцяби (тел. 0674339010)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь