Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Фахівцями Конотопської районної  державної лікарні ветеринарної медицини в 4 населених пунктах Новослобідської сільської громади  проводилася імунізація домашніх тварин проти сказу.

Дата: 19.07.2024 10:22
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Конотопське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області повідомляє, що у період з 12.07.2024 по 18.07.2024 року фахівцями Конотопської районної  державної лікарні ветеринарної медицини в 4 населених пунктах Новослобідської сільської громади  проводилася імунізація домашніх тварин проти сказу.

За результатами проведеної роботи фахівцями Путивльської дільничної лікарні ветеринарної медицини Конотопської РДЛВМ щеплено 150 домашніх тварин з них: 71 собак та 79 котів;

Протягом тижня лікарями відвідано наступні населені пункти Конотопського району Сумської області: с. Мачулища, с.Уцькове, с-ще Новослобідське, с. Оріхівка

Сказ — це небезпечна інфекційна хвороба тварин та людей і самим дієвим інструментом боротьби із сказом є вакцинування.

Нехтування щепленням тварин проти сказу може призвести до захворювання та загибелі ваших чотирилапих друзів і водночас стати загрозою здоров’ю членів вашої родини.

Кількість випадків сказу як серед диких, так і серед свійських тварин (включно з домашніми улюбленцями) в Україні значно зросла після повномасштабного вторгнення рф. Відповідно, зростають ризики захворювання і серед людей: ЗМІ регулярно повідомляють про випадки, коли скажена тварина покусала одну чи навіть багатьох людей. На жаль, в 2023 році в Україні зафіксовано щонайменше 1 випадок смерті людини від сказу, що сталася внаслідок укусу кішкою.

Держпродспоживслужба наголошує на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Робота в даному напрямку продовжується.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь