Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

У НОВОСЛОБІДСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ

Дата: 24.07.2024 15:06
Кількість переглядів: 31

Фото без опису💙 Сьогодні, 24 липня відбулося відкриття Центру життєстійкості✊.

💛Центри Життєстійкості✊ – це пріоритетний проєкт Міністерства соціальної політики України, який є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

💙Новослобідська громада прикордонна. Життя у прикордонні має особливу ціну. Більшість мешканців потерпають від обстрілів артилерією, ворожих дронів тощо. А ще люди пережили окупацію. Тому тривожні розлади, ПТСР стали супутниками не лише військових, а й мирних жителів. Кожному з нас варто замислитись над ментальним здоров’ям. ✅Ментальне здоров’я - це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві.

💛До відкритя Центру долучилася голова Новослобідської сільської ради Ольга Гаркавенко, яка зазначила: «У нинішніх умовах життя кожного українця турбота про своє ментальне здоров’я є надзвичайно важливою. Зіштовхуючись зі стресом щоденно, у тому числі через повномасштабну війну, не кожен може самостійно допомогти собі. Саме тому Центри житєстійкості зараз є не просто важливими, а необхідними. Для всіх і кожного, хто цього потребує! Це безбар’єрний простір, де кожен житель громади, незалежно від соціального статусу, статі та віку, може безоплатно отримати фахову допомогу та підтримку. Для нас цінно бути точкою стійкості для кожного мешканця, адже в центрі нашої держави - людина. І надважливо розуміти, що відновлювати громаду буде також людина. Якщо ми будемо впевнено почуватися у своїй громаді – ми будемо впевнено почуватись у своїй країні.»

💙У Центрі життєстійкості працює команда☝️: фахівець із соціальної роботи, психолог та соціальний менеджер. Команда Центру, надаватиме першу психологічну допомогу, консультуватиме щодо різних соціальних питань та вивчатиме потреби тих, хто цього потребує. Для цього в установі будуть проводити індивідуальні, групові чи сімейні заняття. Та, якщо необхідно, запити направлятимуться до відповідних інституцій чи партнерів для вирішення. Це місце, де спеціалісти навчатимуть бути емоційно та ментально - стабільним, навіть за кризових умов, а також:

🔶підкажуть, які соціальні послуги можна отримати в громаді;

🔶нададуть професійну психологічну підтримку;

🔶створять дружній простір громади для навчання, спілкування та відпочинку;

🔶навчатимуть адаптації осіб/сімей/групи осіб до кризових ситуацій та як набути навичок стресостійкості;

🔶підтримуватимуть психічне здоров’я та працюватимуть над зниженням загального рівня тривожності серед населення;

допоможуть зміцнити сімейні і родинні зв’язки;

🔶сприятимуть підвищенню соціальної згуртованості територіальної громади.

💛Після відкриття для дорослих відвідувачів було проведено тренінг «Життєстійкість»✊, а для дітей – групове заняття з елементами арт-терапії для збереження психічного здоров’я🖍️🖌️. Не обійшлося і без смачних сюрпризів🫶. Завдяки підтримці і допомоги голови громади Ольги Гаркавенко кожен відвідувач отримав солодку вату і попкорн🍿. Адже сьогодні позитивні емоції ніяк не зайві😀.

💙Центр життєстійкості є простором, куди може звернутися кожен мешканець громади, який потребує покращення психічного здоров’я, зменшення загального рівня стресу, тривожності та підтримки.

💙💛Запрошуємо всіх мешканців громади відвідати Центр життєстійкості!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь