Чи знали ви, що більшість із нас щодня споживають удвічі більше солі, ніж потребує наш організм?
Для цього не потрібно їсти сіль ложками… Насправді вона вже є майже в усіх продуктах, які ми купуємо: у хлібі, соусах, піці, обробленому м’ясі та навіть у булочках.
Чим небезпечне надмірне споживання солі?
Підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Погіршує роботу нирок.
Викликає зневоднення та набряки.
Підвищує артеріальний тиск.
Збільшує ризик розвитку раку шлунка.
А ще, підступно впливає на наші рецептори, формуючи звикання до солоного.
Щоб мінімізувати ризики для здоров’я, важливо контролювати споживання солі.
Добова норма солі для дорослих становить всього 5 грамів, що приблизно дорівнює одній чайній ложці.
Переглядайте на картках прості способи, які дозволять зменшити кількість солі у вашому раціоні, аби організм працював без зайвого навантаження