A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Правова допомога поруч

Пільги для внутрішньо переміщених осіб

Починаючи з 2014 року Україна перебуває в стані неоголошеної війни. Частина її території незаконно анексована сусідньою державою, частина тимчасово окупована цією ж державою агресором, на частині ведуться бойові дії. Майже півтора мільйона громадян України вимушені були покинути свої домівки і виїхати на підконтрольну Українській владі територію в пошуках захисту, а часто і просто порятунку.

11:17 07.08.2020

Відшкодування моральної шкоди

Моральна шкода  — втрати немайнового характеру внаслідок моральних чи фізичних страждань, або інших негативних явищ, заподіяних фізичній чи юридичній особі незаконними діями або бездіяльністю інших осіб .

09:38 15.07.2020

День Конституції України

День Конституції Україїни — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року. День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції, а саме статтею 161 Конституції .

09:18 26.06.2020

Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу

26 червня відзначається Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.  Наркоманія, мабуть, одне з найстрашніших явищ сучасності. З кожним днем все більше людей у всьому світі піддається спокусі і потрапляє у пастку цієї залежності, намагаючись з її допомогою сховатися від щоденних проблем. Небезпека наркоманії полягає в тому, що вона як патологічний стан певною мірою незворотна, і частина негативних змін, що відбулися в організмі, залишається назавжди. Для багатьох пацієнтів наркоманія залишається довічним діагнозом. Нерідко навіть пройшовши спеціальний курс лікування, людина не може звільнитися від цієї залежності. Через багато років може виникнути нестерпний потяг знову повернутися до наркотиків. Наркоманія – стан, що характеризується патологічним потягом до різних психоактивних речовин, зміною толерантності (збільшення дози споживання), розвитком психічної та фізичної залежності, а також вираженими медико-соціальними наслідками.В теперішній час, широке поширення в світі отримали синтетичні наркотичні речовини, які виробляються і потрапляють в тіньовий обіг в обхід чинного законодавства. Висока популярність цих речовин серед молоді обумовлена ??доступністю придбання через мережу інтернет та низькою вартістю в порівнянні з «класичними» наркотиками. Серед синтетичних наркотичних речовин найбільш популярні так звані суміші для паління («спайси») і «солі». Кожен має розуміти, що споживання наркотиків має численні наслідки для споживача і суспільства в цілому. Широке поширення споживання наркотиків шляхом ін’єкцій приводить до зростання ризику зараження інфекціями, що передаються з кров’ю (ВІЛ, гепатит В та С). В свою чергу Путивльське бюро правової допомоги застерігає та нагадує вам за які дії з наркотичними засобами та психотропними речовинами настає відповідальність та покарання : Стаття 309 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за наступні незаконні дії з наркотиками та психотропами, якщо вони були здійсненні без мети збуту:

09:17 26.06.2020

ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ

У багатьох країнах світу, зокрема і в Україні, 14 червня, відзначається Всесвітній день донора крові – щорічне міжнародне свято на честь людей, які добровільно і безоплатно здають кров заради порятунку чийогось життя. У цей День звертається увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її дефіциту в лікарнях та клініках, особливо в країнах, де кількість донорської крові вкрай обмежена.

11:20 14.06.2020

ПРАВА ДИТИНИ

Діти – наше майбутнє, це знають всі. Та, на жаль, саме вони найбільше страждають від байдужості нас, дорослих. Дуже часто вони не отримують розуміння і підтримки від батьків, почувають себе одинокими в своїх сім’ях.  Тому 1 червня на Україні відзначають «Міжнародний день захисту дітей». У цей день є можливість показати всім дітям, що вони потрібні нам. Потрібні здоровими, розумними, сильними. І що ми допоможемо їм стати такими, бо саме від нас залежить, якими вони виростуть. Від нас залежить їхнє майбутнє, а, отже, і наше, і майбутнє всього суспільства.

14:18 01.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь