A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Держпродспоживслужба інформує

Держпродспоживслужба інформує

Фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  наголошують громадянам УНИКАТИ купівлю риби та рибопродукції в місцях стихійної торгівлі та перевіряти інформацію щодо походження даного виду продукції під час купівлі риби на ринках, об’єктах роздрібної та оптової торгівлі.

14:42 25.07.2023

Урезультаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях та на Дніпропетровщині

Урезультаті руйнації Каховської ГЕС спостерігається загибель риби у великих обсягах у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях та на Дніпропетровщині. Переробка та споживання якої може спричинити виникнення харчових отруєнь, зокрема ботулізму - дуже небезпечного і в багатьох випадках смертельного захворювання.

08:12 14.06.2023

Профілактика інфекційних захворювань під час купання у відкритих водоймах

Весна-літо найбільш сприятливий час для виникнення і розповсюдження інфекцій. Саме в цей час діють фактори, що сприяють зараженню: поява в раціоні свіжих овочів, фруктів, збільшення кількості мух, масове спілкування населення, виїзд на відпочинок, купання у відкритих водоймах. Крім того, влітку більшою мірою схильні до зараження відкриті водойми, які можуть бути забруднені нечистотами, що змиваються з поверхні ґрунту атмосферними опадами. У теплу пору створюються сприятливі умови для збереження збудників кишкових інфекцій як у зовнішньому середовищі, так і для їх розмноження в продуктах харчування. Все це робить воду і їжу небезпечними в епідеміологічному відношенні. Найпоширенішими з інфекційних захворювань є гострі кишкові інфекції, вірусний гепатит А, лептоспіроз тощо. Щоб попередити зараження під час купання в відкритих водоймах, необхідно дотримуватися наступних правил:

08:56 17.05.2023

Профілактика ботулізму: нагадуємо основні правила.

Проблема харчових отруєнь, викликаних збудником ботулізму, з року в рік залишається актуальною. В Україні щороку реєструється у середньому 100 випадків ботулізму.     Ще раз нагадуємо, що ботулізм – дуже тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.

09:23 22.03.2023

Дитяче харчування під час війни

Збалансовано харчуватись для дитини вкрай необхідно - від цього залежить не тільки самопочуття, а й імунітет малюка. Звісно, в умовах війни доступ до різноманіття продуктів може бути обмеженим, проте ви можете забезпечити дитину усім базово необхідним. Ці рекомендації допоможуть вам організувати харчування та запаси їжі більш ефективно.

08:24 19.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь