Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Допомога ветеранам/ членам сімей ветеранів/Військовослужбовцям

Департаментом соціального забезпечення Міністерство Оборони Украіни та Головним управлінням соціальної підтримки розроблено веб-сайт для військовослужбовців та членів їх сімей!

Департаментом соціального забезпечення Міністерство Оборони Украіни та Головним управлінням соціальної підтримки розроблено веб-сайт для військовослужбовців та членів їх сімей!

08:03 20.09.2023

Про що говорити із захисником по телефону

Кожна телефонна розмова може вплинути на емоційний стан захисника. У Міноборони підготували рекомендації щодо того, як варто говорити з військовослужбовцем по телефону.

08:00 20.09.2023

Міністерство оборони України проводить інформаційну кампанію «Родинам захисників».

Міністерство оборони України проводить інформаційну кампанію «Родинам захисників». Цей соціальний проєкт покликаний розʼяснити, як запобігти стресовим ситуаціям у родинах захисників і захисниць та інформувати членів сімей військових про канали комунікації із ЗСУ.

14:49 18.09.2023

Ухвалено рішення Уряду щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження ВЛК.

Триває модернізація військово-лікарських комісій (ВЛК). Так, для покращення якості медичного обслуговування військовослужбовців під час проходження ВЛК та спрощення процедур реалізації постанов ВЛК для військовослужбовців (оформлення відпусток, звільнення) Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров’я, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

07:50 30.08.2023

Лише одна довідка для отримання статусу учасника бойових дій: Уряд підтримав розроблені Міноборони зміни, — Олексій Резніков.

Процедура отримання статусу учасника бойових дій стала простішою – Кабінет Міністрів України підтримав розроблений Міноборони проект Постанови про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій.

12:53 25.08.2023

Встановлення щомісячної пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни

У разі, якщо під час захисту Батьківщини, проходження військової служби виникла втрата працездатності у результаті захворювання, поранення, травми чи контузії, і це підтверджено військово-лікарською комісією (ВЛК), військовослужбовець має право звернутися до командування своєї військової частини для направлення на МСЕК (медико-соціальні експертні комісії), яка встановить відсоток втрати працездатності чи групу інвалідності. При цьому особа має право на одноразову грошову допомогу у розмірі, встановленому законодавством, а при групі інвалідності ще й на пенсійне забезпечення.

07:39 21.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь