Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Допомога ветеранам/ членам сімей ветеранів/Військовослужбовцям

Як отримати посвідчення члена сім’ї безвісти зниклого? У зв’язку зі змінами в законодавстві таке посвідчення необхідне для отримання відповідних пільг. Мають право отримати посвідчення:

Як отримати посвідчення члена сім’ї безвісти зниклого? У зв’язку зі змінами в законодавстві таке посвідчення необхідне для отримання відповідних пільг. 

08:02 14.08.2023

Родини зниклих безвісти мають пам’ятати про інформаційну безпеку в соціальних мережах

Досі трапляються випадки, коли родичі поширюють у соцмережах фото зниклих безвісти осіб та вказують їхні персональні дані. Зокрема, у відкритий доступ виставляють інформацію про військові частини та звання зниклих.

08:07 09.08.2023

У багатьох військовослужбовців виникають непорозуміння та питання під час проходження ВЛК та МСЕК через бюрократію, незнання прав та наявність процедурних помилок.

Отже військово-лікарська комісія (ВЛК) визначає ступінь придатності військовослужбовця до служби зі встановленням необхідності відпустки, додаткового лікування та визначення категорії придатності з привʼязкою до проходження служби чи захисту Батьківщини і тд. Керується у своїй роботі, зокрема, наказом Міноборони номер 402 від 14.08.2008 року. Отже з практичної точки зору, якщо у військовослужбовця має місце погіршення здоровʼя, необхідне лікування і якщо у медичної служби частини виникають питання, щодо повноти придатності до служби - направляють на ВЛК. При цьому у військовослужбовця має бути на руках направлення від командира військової частини, і усі медичні документи для того, щоб ВЛК могла встановити відповідний ступінь придатності, а також документи (довідка про обставини травми, довідка про безпосередню участь у бойових діях і тд.) для повʼязання захворювання/травми зі службовою діяльністью чи ін. Рішення ВЛК при цивільній лікарні, або госпітальній можна оскаржити у центральній ВЛК, коли , нерідко, існують випадки недооцінки тяжкості патології. Військовослужбовцю потрібно максимально обстежитися, щоб лікарям була зрозуміла уся картина здоровʼя.

10:35 10.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь