A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Комунальний заклад "Новослобідська публічна бібліотека"

До міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

У 1933 році до влади в Німеччині прийшов Адольф Гітлер, який затвердив у країні націонал-соціалістичний режим. Цей режим грунтувався на нацистській расовій доктрині, згідно з якою німці  -"арійці" належать до вищої раси, а євреї вважалися Untermenschen - недолюдьми.        Для виконання цього плану євреї були зігнані в гетто, були організовані трудові, концентраційні табори і табори знищення, в які доставлялися євреї; нездатних трудитися вбивали відразу, решта була приречена на смерть від голоду і хвороб. За роки війни нацисти знищили близько 6 мільйонів євреїв, з них півтора мільйона дітей, що становило приблизно третину загальної чисельності євреїв в усьому світі в той час.  Це була спроба знищити цілий народ.        Зберігаючи пам'ять про Голокост, ми прагнемо до того, щоб світ ніколи більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії.         До міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в комунальному закладі «Новослобідська публічна бібліотека» зроблено тематичну поличку «Голокост: історія та факти»

13:16 27.01.2020

19 грудня - День святого Миколая

Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю  поведінкою і виправитися.

18:20 25.12.2019

В комунальному закладі «Новослобідська публічна бібліотека»  пройшла хвилина скорботи «Свіча 33-го не згасне»

        Голод – це явище добре відоме історії. Досі не віриться, що в Україні – житниці всієї тодішньої радянської імперії раптово зник хліб і люди залишились без зернини. Пухли старі й малі, вимирали роди й села. Смерть чекала на шляхах, на полі, по хатах. ЇЇ кістлява рука, здавалося, вдень і вночі не випускала своєї кривавої коси. А в новий 1933 рік уся Україна перетворилася на суцільну могилу. У світі не зафіксовано голодомору, подібно до того, який випав на долю наших дідів і бабусь. Наш обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх померлих, тому ми у четверту суботу листопада  запалюємо свічку скорботи і вшановуємо  хвилиною мовчання всіх, хто загинув у страшні 1932-33роки. В комунальному закладі «Новослобідська публічна бібліотека»  пройшла хвилина скорботи «Свіча 33-го не згасне»

08:44 25.11.2019

День Партизанської слави.

 Щорічно, 22 вересня, в Україні відзначається День Партизанської слави.  Цей день є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над нацистськими загарбниками.  Партизани контролювали лісові райони України. Загін Сидора Ковпака здійснив рейд від Путивля до Карпат, тим самим показавши людям, що нацисти не всесильні.

11:41 23.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь