Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

МОЗ інформує

За липень медзаклади заощадили 23,5 млн гривень завдяки Prozorro Market

За липень цього року медзаклади заощадили 23,5 млн гривень, або в середньому 23%, на закупівлі медичних товарів, використовуючи електронний каталог «Prozorro Market».  Е-каталог функціонує за принципом маркетплейсу і є безоплатним для замовників: за його допомоги можна швидко, надійно і зручно купувати медичні товари, заощаджуючи державні кошти.

15:17 24.08.2023

ЮНІСЕФ передав неонатальні швидкі для 20 українських медзакладів

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за ініціативи першої леді Олени Зеленської та Міністерства охорони здоров’я доставив в Україну 20 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги для новонароджених. Ці швидкі укомплектовані спеціалізованим обладнанням, яке дозволяє надавати невідкладну допомогу породіллі й немовляті просто в дорозі.

11:15 24.08.2023

Понад 54 тисячі дітей отримали щеплення проти кору в рамках «наздоганяючої вакцинації»

28 736 дітей віком від 2 до 17 років, які пропустили вакцинацію згідно з Календарем профілактичних щеплень, зробили перше щеплення проти кору під час загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації», яка почалася в Україні 17 липня. Ще 25 503 дітей віком від 7 до 17 років отримали друге щеплення. За даними Центру громадського здоров’я, найвищі показники охоплення щепленнями проти кору серед дітей, які пропустили вакцинацію, – у Херсонській області та місті Київ. Найнижчі – у Чернігівській, Одеській та Вінницькій областях.

09:11 23.08.2023

Більше ніж 3 млрд грн виділено з державного бюджету на відновлення зруйнованих росією медзакладів – Віктор Ляшко

Від початку повномасштабної війни внаслідок терористичних атак рф завдано шкоди 1598 об’єктам у 639 медичних закладах. Частина з них повністю зруйновані, частині завдано різні види пошкоджень (вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо). При цьому 358 об’єктів вже вдалося повністю відновити, ще  426 – частково.  Загалом очікувана вартість відбудови та відновлення зруйнованого, за оцінками міжнародних партнерів, становить 16,4 мільярда доларів США.

09:10 23.08.2023

Ізраїль надіслав Україні медикаменти для ЗСУ на 100 млн гривень

Міністерство охорони здоровʼя Ізраїлю надіслало кілька тонн ліків на суму 100 млн грн як гуманітарну допомогу Україні. Збір коштів було організовано за запитом ЗСУ. За декілька місяців була накопичена необхідна сума і придбані ліки для Збройних сил України.

09:09 23.08.2023

В Україну повернулася екстремальна спека

В Україну повернулася екстремальна спека, а це означає, що ризиків для здоров’я побільшає. Найчастіше потерпають від високих температур малюки до двох років, люди старші за 65 років, а також ті, хто має хронічні захворювання або психічні розлади.

09:47 16.08.2023

Правець — це тяжка інфекційна хвороба, при якій виникають сильні судоми, під час яких можуть ламатися кістки, проблеми з ковтанням та диханням, сильні болі.

Правцем легко заразитися за звичайних буденних умов: при потраплянні ґрунту, наприклад, в рану чи поріз, поранившись цвяхом чи загнавши щіпку в шкіру, при укусі тварин, під час садових робіт. В умовах війни ризик зараження правцем ще вищий, бо кожне вогнепальне поранення є потенційно небезпечним щодо зараження збудником правця. Смертність від цієї хвороби висока і може сягати 70%.

12:41 30.06.2023

Лікарські засоби для сільських мешканців стануть доступнішими. Уряд працює над ухваленням відповідних рішень.

Очікується спрощення вимог до відкриття аптек у сільській місцевості та додатково запровадження механізму щодо запуску мобільних аптечних пунктів, які працюватимуть у сільській місцевості, де аптечні заклади наразі відсутні.

07:35 28.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь