A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

філія Мачулищанська сільська бібліотека

ЗАПРОШУЄМО НА КНИЖКОВУ ВИСТАВКУ "СПОЧАТКУ БУЛО СЛОВО"

Щорiчно,24 травня в краiнi вiдзначаеться День слов'янcькоi писемностi I культури, вшановуеться пам'ять слов'янських просвiтителей Кирила та Мефодiя ,якi cтворили першу слов'янську абетку. Як проповiдники хриcтиянськоi вiри , вони здiйснили перший переклад з грецькоi мови старослов'янською основних богослужебних книг, з метою ввести богослужiння слов'янською мовою. До цього свята в бiблioтецi оформлено книжкову виставку " Спочатку було слово".

09:54 24.05.2021

ЗАПРОШУЄМО НА ТЕМАТИЧНУ ВИСТАВКУ "ГЕРОЯМИ НА НАРОДЖУЮТЬСЯ"

23 травня украiнцi вiдзначають День Героiв - борцiв за волю Украiни.Це свято величi духу украiнських воякiв, воно e cимволом незборимостi украiнськоi нацii. З приводу цього в бiблioтецi оформлено тематичну виставку та проведено годину слави "Героями не народжуються".

10:19 22.05.2021

150 РОКІВ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ПИСМЕННИКА В. СТЕФАНИКА

14 травня виповнюється 150 рокiв з Дня народження одного iз найславнiших майстрiв украiнськоi лiтератури В.С.Стефаника. В його творах свiт повний смутку I водночас несказаноi захоплюючоi краси та любoвi до людини.("Катруся", "Виводили з села", "Кленовi листки, "Новина" та iншi). "Його нариси як найкращi народнi пicнi...тiльки...дiйснicть сумна ,але скупана в золотi найчистiшоi поезii"- так писав про творчicть Стефаника  Iван Франко. Icторiя життя Василя Стефаника в найзагальнiших рисах вiдтворюе долю украiнського селянства..Свiй народ вiн любив по-синiвськи, беззастережно I все життя.  В.Стефаник е класиком украiнськоi лiтератури ,неподiльноi на пiвнiчну I пiвденну ,захiдну I cхiдну.Вiн е сином украiнського народу,a  його творчicть - окрасою чудового украiнського письменства.   

12:39 14.05.2021

НАШ ГЕРОЙ-ЗЕМЛЯК ЧАСІВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Напередоднi cвята Перемоги, на icторичнiй сторiнцi бiблioтеки я хочу розповicти Вам про нашого земляка Героя Радянського Союзу Мужецького Павла Тихоновича.Мужецький Павло Тихонович народився в1902 році в с.Уцькове Путивльського району.В 1932 році переїхав разом з сім'єю в г.Лосіно- Петровський Московської області.У серпні 1942 року був призваний до армію.С жовтня 1942 року брав участь в боях проти фашистських захватчіків.Трижди поранений.  Рано вранці 24 червня 1944 року частини 6-ї гвардійської дивізії відновили стрімке просування до Західної Двіне.Подрозділення199-го стрілецького полку, долаючи опір ворога, вже до полудня вийшли до водного рубежу і почали з ходу форсувати річку. Серед них був гвардії рядовий, парторг роти Павло Мужецкій.Він першим у батальйоні переправився за допомогою підручних засобів на протилежний берег річки. Незабаром на протилежний берег переправилися основні сили 67-ї гвардійської стрілецької дивізії .Фашисти підтягнули свої резерви і почали контратакувати наші підрозділи. У бій були кинуті великі сили піхоти, підтримані танками та артилерією. В одній з рукопашних сутичок Мужецький П.Т. був поранений, але залишався в строю.І тільки коли безстрашний воїн втратив свідомість, його змогли відправити в госпіталь.  За мужеcтво і відвагу, проявлені в боях проти фашистських загарбників при форсуванні Західної Двіни та утримання плацдарму, гвардії рядовому І стрелкового батальйону 199-го гвардійського стрілецького полку 67-ї гвардійської cтрелковой дивізії Павлу Тихоновичу Мужецькому 22 липня 1944 року присвоєно звання Героя Радянського Союзу.  Після лікування в госпіталі він демобілізувався з армії і повернувся в г.Лосіно-Петровск.В 1974 році П.Т.Мужецкій помер.  На жаль, скупі армійські рядки дуже мало говорять про цю чудову людину, але ми пишаємося своїм земляком.

01:52 07.05.2021

ДЕНЬ ДОВКІВЛЛЯ

До Дня довкiлля в бiблioтецi дiє тематична виставка" Уce в твоiх руках".

11:36 16.04.2021

115 рокiв вiд дня народження дитячоi украiнської письменницi Оксани Iваненко

13 квiтня виповнюеться 115 рокiв вiд дня народження дитячоi украiнськоi письменницi Оксани Iваненко.Вона писала багато казок оповiдань,поезiй для дiтей ,робила переклади на украiнську мову казок Г.К.Андерсена. З-пiд ii пера вийшла бioграфiчна повicть про Т.Г.Шевченка "Тарасовi шляхи" , роман "Марiя" про життя видатноi украiнськоi письменницi Марка Вовчка ,повicть "Рiднi дiти" - про долю дiтей пiд час другоi cвiтовoi вiйни та iн.

11:46 13.04.2021

24 березня - Всесвітній день боротьби із туберкульозом

В бiблioтецi працюе книжкова виставка "Наше здоров'я в наших руках", де вiдвiдувачi мають змогу дiзнатися як вчасно потурбуватися про себе, в чому полягае небезпека та як ii можна уникнути. Пропоную Вашiй увазi iнформацiю, яка допоможе вчасно прийняти рiшення,вiд якого залежить здоров'я та навiть життя.

14:50 24.03.2021

В бiблioтецi вiдкрито книжкову виставку- заклик "Простi правила здоров'я "

Тут ви можете дiзнатися ,як знизити температуру дитинi (книга Е.Фенвiк " Мати I дитина") ,ознайомитися з лiкувальними властивостями кiмнатних рослин ("Лiкарня на пiдвiконнi" Приходько С.), дiзнаетесь про профiлактичнi i лiкувальнi властивостi бджолиного меду(кн" Лечение медом").

15:46 17.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь