A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Комунальне некомерційне підприємство "Амбулаторія загальної практики - сімейної медицини"

ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ ЩЕПЛЕННЯ ПРОТИ ПОЛІОМІЄЛІТУ: РЕЗУЛЬТАТИ 1 ТИЖНЯ

За перший тиждень кампанії щеплення проти поліомієліту в Україні, станом на 5 лютого 2022 року, захист отримали 9 273 дитини віком від 6 міс до 6 років (1 та 2 дози ІПВ). Деякі регіони розпочали імунізацію ще в січні.

13:25 08.02.2022

У Програмі медичних гарантій з’явився новий пакет - “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня

У 2022 році у Програмі медичних гарантій з’явився новий пакет - “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня”. У рамках цього пакету пацієнтам проводитимуть ті хірургічні операції, які можливо виконати лише у стаціонарі і не можливо – в умовах поліклініки.

14:51 04.02.2022

МОЗ дозволить видавати паперові лікарняні в окремих випадках до 1 травня 2022 року

Міністерство розробило проєкт наказу «Про внесення змін до деяких наказів МОЗ» стосовно  МВТН та електронних лікарняних. Відтак, паперові листки непрацездатності  у чотирьох виключних випадках продовжать видавати до 1 травня 2022 року. 

11:18 27.01.2022

Поліомієліт повернувся в Україну

Ліків від цієї хвороби не існує, єдиний захист — щеплення. Зараз в Україні лише 73% дітей віком до 1 року отримали три дози щеплення від поліомієліту (дані МОЗ на 1.12.2021) за необхідних 95%.  Найбільш вразливі до поліомієліту — діти до 6 років. В окремих випадках заразитися також можуть невакциновані дорослі. Поліомієліт може загрожувати великій кількості невакцинованих або не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю протягом кількох годин. Серед тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, 5–10% помирають через те, що параліч уразив саме дихальні м’язи.  Поліомієліт викликають поліовіруси, що потрапляють до організму зазвичай через немиті руки та іноді через брудну воду. Поліовірус поширюється непомітно і швидко, і дуже часто - через відсутність будь-яких симптомів у більшості інфікованих. Коли і як вакцинують дітей від поліомієліту?

14:00 26.01.2022

Змістовно від МОЗ: Головні правила прийому антибіотиків

З часу винайдення антибіотики значно знизили захворюваність і смертність від інфекційних хвороб. Водночас вони змусили мікроорганізми мутувати для захисту від них, тому антимікробні препарати стають менш ефективними. Коли мікроби стають остаточно стійкими до антибіотиків, їх ще називають резистентними.

13:58 26.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь