Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Було організовано семінар –нараду за участю представників Держпродспоживслужби

Було організовано семінар –нараду за участю представників Держпродспоживслужби

Сьогодення диктує нам безумовне знання нормативних документів, які введені в дію за останній рік і без яких неможливе проведення реформування освітньої галузі. Саме з метою ознайомлення із законодавчою базою керівників закладів загальної середньої освіти 9 лютого 2021 року для них було організовано семінар –нараду за участю представників Держпродспоживслужби. Питання введення в дію нового Санітарного регламенту в закладах загальної середньої освіти розкрила фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Путивльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Толкачова Т.Б., яка зосередила увагу присутніх на санітарно-гігієнічних нормах влаштування територій та приміщень, системі забезпечення життєдіяльності закладів, організації харчування школярів у шкільних їдальнях. Найактуальнішим стало обговорення питання використання харчових продуктів для дітей. Потребує зміни двотижневе меню, бо тепер забороняється введення ковбасних виробів, цукру під час приготування усіх напоїв, а також зменшення солі. Між іншим, сіль може використовуватись тільки йодована. Продовженням питання організації харчування стало надважливе введення на харчоблоках системи НАССР, без якої неможлива робота їдалень, на чому зупинилась виконуюча обов’язків начальника Путивльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Люшина Н.В. Надія Василівна конкретно розповіла про підготовку 13 програм-передумов, визначення критичних точок проходження харчових продуктів до приготування, планування приміщень, ведення журналів, підготовку графіків технічного обслуговування усього обладнання, лабораторних досліджень, навчання персоналу, інструкцій тощо. Метою усіх заходів є безпечність харчових продуктів та технології їх приготування, а це і є здоров’я наших дітей.

09:27 10.02.2021

«Світ вступає в століття Людини. Більше, ніж колись, ми повинні думати зараз про те, що вкладаємо в душу людини» - писав В.О. Сухомлинський.

«Світ вступає в століття Людини. Більше, ніж колись, ми повинні думати зараз про те, що вкладаємо в душу людини» - писав В.О. Сухомлинський.

Ці слова українського педагога стали лейтмотивом роботи міжшкільних методичних об’єднань учителів закладів освіти Новослобідської сільської ради, які відповідно до плану роботи Новослобідського ЦПРПП, пройшли на минулому тижні. Учителі початкових класів, математики та історії на своїх засіданнях розглядали результативність впровадження в освітній процес нових технологій та методик викладання, обговорювали нові підходи до організації освітинього процесу, ділилися досвідом роботи. Усі засідання пройшли в режимі Zoom-конференції. В ході роботи кожен педагог отримав практичні поради та відповіді на різні питання, обмінявся власними наробками з колегами.

15:58 08.02.2021

На території Манухівського старостинського округу працівники ДП “Путивльський агролісгосп” розпочали роботи з відведення ділянки під вирубку

На території Манухівського старостинського округу працівники ДП “Путивльський агролісгосп” розпочали роботи з відведення ділянки під вирубку

На території Манухівського старостинського округу працівники ДП “Путивльський агролісгосп” розпочали роботи з відведення ділянки під вирубку. Мешканці села повідомили старосту про розпочаті роботи та своє занепокоєння діями агролісгоспу. На місце виїхали староста Малишева С.О., директор агролісгоспу Ісаєв І. В., представники Новослобідської сільської ради Крюков С.М., Лучанінов С.О.. Після огляду дерев та документів на вирубку, які були предоставлені, дішли згоди, що підлягають видаленню лише ті дерева , які вражені короїдом, сухостійні та несуть загрозу життю людей, зараженню здорових дерев. Також домовились, що агролісгосп надасть мешканцям села всі підтверджуючі документи, разом проведуть огляд всіх хворих дерев, разом приймуть рішення доцільності видалення дерев. Також домовились, що навесні агролісгосп надасть техніку та посадковий матеріал і проведуть висаджування молодих дерев на місці рубок та в інших місцях на вибір місцевих мешканців.

15:58 08.02.2021

Платники можуть звернутися за списанням сум недоїмки з єдиного внеску

Платники можуть звернутися за списанням сум недоїмки з єдиного внеску

Платники можуть звернутися за списанням сум недоїмки з єдиного внеску Начальником Головного управління ДПС у Сумській області Наталією Кіяшко надано  коментар для ЗМІ щодо можливостей списання сум недоїмки з єдиного внеску.

09:17 08.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь