A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба зайнятості інформує

На Сумщині намітилася тенденція до спаду безробіття

Як повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, на початок липня в області маємо 22 800 офіційно зареєстрованих безробітних. Минулоріч на відповідну дату офіційно зареєстрованих тих, хто втратив з тих чи інших причин роботу, в центрах зайнятості нараховували 30 тисяч чоловік.

10:23 06.07.2020

3800 онлайн-курсів на Cours?ra доступні зареєстрованим безробітним Сумщини

Цікавою інформацією поділився директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. «Ви знаєте, що таке  Courséra?, - запитує він. – Я теж недавно дізнався. Це глобальна освітня платформа, яка пропонує користувачам в усьому світі доступ до безкоштовних онлайн-курсів від найкращих університетів світу. Це гуманітарні науки, психологія, економіка, підприємництво, ІТ-технології  та багато іншого. Коротше кажучи, кожен може обрати фах до душі, що йому до смаку. Зрештою, кожен має право порадитися зі своїм кар’єрним радником».

22:01 24.06.2020

В. Підлісний: «Завдання дня: повернути людей на їх робочі місця, підвищити заробітну плату»

На 23 червня, за словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, до центрів зайнятості Сумщині подано понад 12 тисяч пакетів документів від роботодавців для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.  Серед них – майже 10,5 тисячі пакетів документів від ФОПів без найманої праці.

22:00 24.06.2020

На час карантину мінімальна допомога по безробіттю - 1000 гривень

Соціальний захист найвразливіших категорій безробітних посилено. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн. Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року. Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1000 гривень для: - тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул); - молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце; - внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості. Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн), допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості. Нагадуємо також, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви до центрів зайнятості. Виплата допомоги по безробіттю теж призначається з першого дня реєстрації. Водночас служба зайнятості наголошує, що її пріоритетним завданням залишається працевлаштування безробітних та забезпечення кваліфікованими кадрами роботодавців, які шукають персонал. Адже в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни, зокрема продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, виробники стратегічної продукції, пошта, фінансові та інші установи. Кожен, хто хоче і готовий працювати, отримає всебічну підтримку служби зайнятості.

11:44 24.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь