A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба зайнятості інформує

Що таке ваучер на навчання від служби зайнятості

  Ваучер - документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на цю мету у бюджеті Фонду на відповідний рік. Отримати ваучер мають право: особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років, до досягнення встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку; особи звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”; особи звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”; внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи. Хто не має право на отримання ваучера: особи, які не мають професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти; особи, які проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття; особи, які зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні. Як зазначив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, програма діє з 2013 року в межах коштів, виділених на її підтримку. За цей час ваучерами скористалися більше 1150 жителів Сумщини, яким за 45 років. Для отримання більш детальної інформації щодо навчання за рахунок ваучера, необхідно звернутись до будь-якого регіонального центру або філії Сумського обласного центру зайнятості.  

13:34 24.03.2020

Що таке ваучер на навчання від служби зайнятості

Здравствуйте ! Що таке ваучер на навчання від служби зайнятості Ваучер - документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на цю мету у бюджеті Фонду на відповідний рік. Отримати ваучер мають право: особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років, до досягнення встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку; особи звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”; особи звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”; внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи. Хто не має право на отримання ваучера: особи, які не мають професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти; особи, які проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття; особи, які зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні. Як зазначив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, програма діє з 2013 року в межах коштів, виділених на її підтримку. За цей час ваучерами скористалися більше 1150 жителів Сумщини, яким за 45 років. Для отримання більш детальної інформації щодо навчання за рахунок ваучера, необхідно звернутись до будь-якого регіонального центру або філії Сумського обласного центру зайнятості. ----------- С уважением Путивльский районный центр занятости Сумская область

15:43 23.03.2020

З окопу - у підприємці

Служба зайнятості Сумщини постійно практикує індивідуальний підхід при наданні соціальних послуг учасникам АТО, в першу чергу - учасникам бойових дій.

08:42 18.09.2019

Безробітні Глухівщини облаштували етно-садибу

На Глухівщині село Слоут виграло міністерський грант і готується до фольклорного свята. Нещодавно офіційно оголошені результати щорічного конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». Серед 74 переможців з різних областей України є і спільний етно-проект Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв та Березівської об’єднаної територіальної громади «Сіверське перевесло». Заплановані заходи будуть проводитись на умовах співфінансування. А це 70 тис. грн державних коштів і 30 тис. від Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв.

15:02 31.07.2019

«Вартість» вакансій на Сумщині мізерна

Аби не заблукати у морі професій, протягом цього року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами фахівцями Сумської обласної служби зайнятості, досягла 60 тис. осіб, у т.ч. майже половина з них ті, які мали статус зареєстрованого безробітного. Профорієнтаційними послугами охоплено 25 тис. осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів, з них учні загальноосвітніх шкіл становили майже 18 тис. осіб.  Кількість безробітних у порівнянні з відповідною датою 2018 року дещо збільшилась (на 200 осіб) та становить 14,7 тис. осіб. Кількість отримувачів допомоги по безробіттю зросла на 700 осіб, на сьогодні їх майже 12 тис. осіб.  Зареєстрованих безробітних чоловіків 6,6 тис. (45%), жінок - 8,1 тис. (55%).  26% зареєстрованих безробітних віком до 35 років, 26% - від 35 до 45, 48% - понад 45. 44% зареєстрованих безробітних мають вищу освіту, 48% – професійно-технічну, 8% – загальну середню освіту.  Серед зареєстрованих безробітних 21% раніше працювали у державному управлінні, обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, 15% - переробній промисловості, 15% – торгівлі та ремонті, 14% - сільському, лісовому та рибному господарстві. Серед тих, хто втратив роботу, переважають робітники з обслуговування, експлуатації устаткування, машин, представники найпростіших професій та сфери торгівлі і послуг. Середній розмір заробітної плати вакансії на сьогодні - 5,5 тис. грн.  На відповідну дату торік – 4,7 тис. Більшість вакансій знаходяться на підприємствах переробної промисловості (29%), в оптовій та роздрібній торгівлі (14%), транспорті (8%), сільському господарстві (7%). Найбільший попит роботодавців спостерігаємо на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання устаткування та машин, кваліфікованих робітників з інструментом (по 21%).

14:59 31.07.2019

«Третє тисячоліття – рабство існує»

24-25 липня 2019 року департаментом соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації в рамках виконання заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2019 роки та з метою підвищення професійного рівня працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, діяльність яких пов’язана з наданням допомоги особам, які належать до групи ризику або постраждали від торгівлі людьми, на базі Центру сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад державної служби зайнятості, що діє на базі відділення центру професійно-технічної освіти в с. Хоружівка Недригайлівського району, організований дводенний семінар на тему «Третє тисячоліття – рабство існує».

15:41 26.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь