A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інформує Міністерство юстиції України

МОБІЛЬНА КОНСУЛЬТАЦІЙНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА ШОСТКІНЩИНІ

Громадянам у розв’язанні правових проблем необхідна якісна юридична допомога. Особливо це стосується мешканців віддалених населених пунктів, які враховуючи відстань до районних чи обласних центрів або ж відсутність коштів, не завжди можуть отримати правову консультацію.З метою надання допомоги у розумінні законодавства, фахівці юстиції Сумщини та юристи центру безоплатної правової допомоги відвідали Шосткінський район, у тому числі жителів Чапліївки та Клишки. Сплата аліментів, переоформлення житла, порядок отримання спадщини (паю) та оформлення земельної ділянки для підсобного господарства – питання, які були для сільських жителів нагальними та найчастіше звучали під час зустрічі з правниками.До речі, для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки державному реєстратору або нотаріусу необхідно надати:•    паспорт, індивідуальний податковий номер;•    договір оренди земельної ділянки;•    витяг із Державного земельного кадастру (у разі відсутності відомостей про кадастровий номер земельної ділянки у документах, поданих заявником для державної реєстрації);•    квитанцію про сплату адміністративного збору за державну реєстрацію права оренди.

19:21 18.07.2019

У СУМАХ МАТИ ТА ДОНЬКА ОДРУЖИЛИСЬ ОДНОЧАСНО

Напередодні дві сумчанки – мати та донька вирішили одночасно одружитися зі своїми обранцями. На допомогу жінкам прийшли сучасні та зручні сервіси від Міністерства юстиції України.

19:17 18.07.2019

60 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БОРГУ – ПРИВІД ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОДОРОЖІ НА КОРДОНІ  ПОЛЬЩІ

Дострокове припинення подорожі – таке покарання спіткало батька, який, нехтуючи заборонами, вирушив у чергову закордонну поїздку. Маючи заборгованість по сплаті аліментів у розмірі понад 37 тисяч гривень та накладені тимчасові обмеження у правах, неплатник сподівався і на цей раз уникнути покарання за своє недобросовісне батьківство.Проте, відповідати за власну ганебну поведінку все одно довелось. Чоловік особисто переконався, що встановлені заборони не лише слова, коли був висаджений з автобуса. Зруйновані плани через неможливість продовжити поїздку та сором за свою поведінку стосовно рідної дитини, змусили батька знову зустрітися з державними виконавцями.Так, законодавчі утиски в правах та бажання працювати за межами країни заохотили батька погасити заборгованість у повному обсязі та сплатити штраф у розмірі 50% від суми прострочених платежів по аліментах, що становив майже 19 тисяч гривень, а також виконавчий збір на користь держави понад 3 тисячі гривень. Таким чином, батьку довелось знайти одразу 60 тисяч гривень, які стали результатом несвоєчасного виконання батьківського обов’язку.

19:10 18.07.2019

КОМУ 1, А КОМУ 2: СКІЛЬКИ БЮЛЕТЕНІВ ОТРИМАЮТЬ ВИБОРЦІ 21 ЛИПНЯ?

21 травня 2019 року в Україні відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. З метою підвищення правової обізнаності громадян щодо виборчих прав і процедур, а також задля активізації виборців до голосування, фахівці юстиції Сумщини інформують населення з зазначеної теми.

07:34 18.07.2019

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ПРЕЗЕНТУВАВ НА СУМЩИНІ ВИЇЗНИЙ ОФІС

Міністр юстиції України Павло Петренко презентував мешканцям Сумщини ВИЇЗНИЙ ОФІС ЮСТИЦІЇ, який розширює географію надання зручних і комфортних послуг. Відтепер жителі навіть найвіддаленіших населених пунктів області зможуть відчути переваги багатогранного спектра зручних послуг від органів юстиції.

14:10 17.07.2019

МАМАМ З МАЛЯТАМИ – НОВІ СЕРВІСИ

Мами з дітками і жінки при надії – з такими співрозмовницями зустрівся Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО упродовж візиту на Сумщину. Їм було про що поговорити, адже сьогодні Мін`юст реально змінив ситуацію, прищеплюючи у суспільстві філософію відповідального батьківства. Вона у всьому – в реалізації закону ЧужихДітейНеБуває, який захищає благополуччя дітей, стягуючи з нерадивих батьків аліменти; у сервісах по видачі свідоцтв про народження у пологових будинках, нових для українців інноваційних проектах «Муніципальна няня» і «Е-малятко».«Держава повинна дбати про своє майбутнє – дітей. Мін`юст упродовж останніх років багато зробив для того, щоб родинам було комфортно отримувати послуги від органів юстиції, – говорить Павло ПЕТРЕНКО. – Мами не витрачають час на візити до кабінетів службовців, а прибувають додому з малям і першим державним документом, отриманим безпосередньо в пологовому будинку, також вони користуються можливістю зареєструвати місце проживання дитини. Нові проекти «Муніципальна няня» та «Е-малятко» – реальна допомога українським родинам».Пілотний проект «Е-малятко» передбачає спрощення отримання послуг, пов’язаних із народженням дитини. Це надзвичайно прогресивна послуга, яка увібрала найкращий європейський та світовий досвід. Власники сучасних мобільних телефонів чи комп’ютерів зможуть уникнути спілкування з чиновниками, адже сервіс можна буде отримати не лише у будь-якому з понад 700 створених Урядом центрів надання адміністративних послуг або пологових будинках, а й в електронному форматі.«Рівень довіри до інноваційних сервісів Мін`юсту надзвичайно високий, – говорить керівник юстиції Сумщини Ірина СВИСТУН. – Наприклад, сьогодні вже 90% свідоцтв про народження дітей видається у пологових будинках. Отже, батьки оцінили цей сервіс як зручний і комфортний. Переконана: проекти «Муніципальна няня» і «Е-малятко» також слугуватимуть родинам з дітьми». Проект «Е-малятко», спростить отримання послуг з: державної реєстрації народження дитини; реєстрації місця проживання дитини; внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів; реєстрації у державному реєстрі платників податків; призначенням державної допомоги при народженні дитини; видачі посвідчення батькам багатодітних сімей; призначенню допомоги дітям, які виховуються у багатодітних сім’ях.Cервіс «Е-малятко» повноцінно запрацює з 1 січня 2020 року.

18:46 16.07.2019

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ТА ЖУРНАЛІСТИ: ВІДВЕРТА РОЗМОВА ПРО АКТУАЛЬНЕ

Спілкування із засобами масової інформації – невід’ємна частина робочих візитів Міністра юстиції України Павла ПЕТРЕНКА на Сумщину. Йому завжди є про що поговорити із журналістами, адже сучасна юстиція – це нові ініціативи, реальні справи і дієві результати. Зацікавлення власкорів всеукраїнських  идань, журналістів провідних телеканалів, газет та Інтернет-ресурсів викликали теми, які сьогодні на слуху у суспільства: #ЧеснаПлатіжка та захист прав дітей.Органи юстиції готові захищати та відстоювати права споживачів комунальних послуг по всій країні, щоб громадяни сплачували за отримані послуги, а е за повітря і забаганки монополістів. Зроблений аналіз показав, що тарифи в різних регіонах України відрізняються, подекуди – дуже суттєво, в рази. «Мін`юстом розроблений покроковий алгоритм, як діяти громадянам, коли в платіжках несправедливі цифри, – говорить Міністр юстиції України Павло Петренко. – Окремо ми розробили чіткий покроковий алгоритми дій, який допоможе українцям захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг. У рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» ми пояснюємо, як діяти в разі отримання нечесної платіжки і як домогтися перерахунку вартості опалення».Віднині кожен може перевірити, чи все чесно у його платіжці, адже на сайті Міністерства юстиції України – https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug – розміщено калькулятор, який чітко здійснить розрахунок.

18:38 16.07.2019

ВЗАЄМОДІЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ – КЛЮЧ ДО #ЧеснаПлатіжка

Успішність будь-якого проекту напряму залежить від якісного охоплення необхідної аудиторії. Взаємодія з громадськістю є своєрідним демократичним та відкритим процесом прийняття рішення, ініціативи. З урахуванням зазначеного, фахівці юстиції Сумщини долучилися до присвяченого урядовій постанові #ЧеснаПлатіжка круглого столу з місцевою громадськістю, зокрема з представниками громадських організацій, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та безоплатної правової допомоги.

13:16 15.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь