A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інформує Міністерство юстиції України

ЯК ОТРИМАТИ  #ЧеснуПлатіжку ЗІ СПРАВЕДЛИВОЮ ЦІНОЮ, ІНФОРМУЄ ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ

Несправедливі тарифи на постачання тепла та гарячої води, стали поштовхом для Міністерства юстиції України у проведенні аналізу правомірності ціноутворення таких грошових нарахувань.

15:06 11.07.2019

ЯКІСНЕ ІНФОРМУВАННЯ – ПРОФІЛАКТИКА ПРАВОВОГО НІГІЛІЗМУ

Стрімкі правові зміни потребують вчасного ознайомлення та засвоєння населенням країни. Пізнавати пересічним громадянам законодавчі нововведення  допомагають фахівці юстиції Сумщини, організовуючи правопросвітницькі заходи. Спілкуючись віч-на-віч з жителями міста, правники проінформували їх з приводу інформаційної кампанії «Я маю право на чесну платіжку», яка запроваджена Міністерством юстиції України в рамках загальнонаціонального равопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Сумчанам повідомлено про граничні тарифи на тепло та гарячу воду, а також про способи  протидії у разі надходження платіжок із завищеними цінами. До речі, після затвердження урядом таких тарифів, мешканці Сумської області зможуть економити від 10% до 15%. Розрахувати розмір особистої економії можна скориставшись онлайн-калькулятором розрахунку чесної платіжки, розміщеним на сайті Мін’юсту за посиланням: https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug.

15:02 11.07.2019

ДОКИ СУМЧАНИН ПЕРЕБУВАВ ЗА МЕЖАМИ КРАЇНИ, БОРГ ПО АЛІМЕНТАХ ЗБІЛЬШИВСЯ НА 60%

Деякі батьки своє байдуже ставлення до дитини часто пояснюють відсутністю постійного місця роботи, низькими заробітними платами та, як результат, скрутним матеріальним становищем. Як показує практика, вище зазначені перепони у вихованні малечі відразу зникають, коли в дію вступають заходи примусу.

14:39 04.07.2019

#БулитиНеКруто – ЗНАЮТЬ ВИХОВАНЦІ СУМСЬКОГО ТАБОРУ «ОРЛЯТКО»

Питання цькування з приходом літніх канікул не зникає, а трансформується зі шкільного середовища в дитячі колективи в таборах, дворах та інших місцях скупчення малечі. З метою підвищення правової обізнаності молодого покоління щодо протидії цькуванню, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», фахівці юстиції Сумщини завітали до табору «Орлятко», де провели для відпочиваючих тренінг «Булити – не круто».

14:24 04.07.2019

СКАСОВАНА ПОДОРОЖ ЯК РЕЗУЛЬТАТ БАЙДУЖОСТІ

Батьки, які невчасно або взагалі не сплачують аліменти, вважають обов’язок піклування про власних дітей тягарем та помстою іншого із подружжя за невдалий шлюб. Прикро, що розуміння про турботу та увагу до малечі, частіше за все в таких випадках, приходить через застосування заходів обмежувального характеру.

12:24 03.07.2019

ПОДОРОЖУЙ СПОКІЙНО, ДОТРИМУЮЧИСЬ ВИМОГ «ВІДПОВІДАЛЬНОГО БАТЬКІВСТВА»

В рамках інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство», впровадженої в межах загальнонаціонального право?просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО?!», фахівці юстиції Сумщини  поширили у найбільш актуальних місцях інформацію стосовно виїзду з дитиною за межі країни. Увагу було звернено на обов’язкове дотримання умов, які є необхідними під час планування поїздки та на той перелік прав, що має один з батьків після розлучення під час подорожування з дитиною за кордоном.

23:15 02.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь