A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інформує Міністерство юстиції України

БЕЗКОШТОВНІ МЕДИЧНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Доброго дня! Мене звати Ірина, я «вимушена переселенка» з Донецької області. Понад два роки проживаю у місті Хмельницький і за цей час жодного разу не зверталася до лікарів, проте наразі маю таку потребу. Поясніть будь ласка, що мені, як внутрішньо переміщеній особі, необхідно зробити, щоб стати на облік у місцевій лікарні. Ірина Завальська Забезпечення основних життєвих потреб, у тому числі медичного обслуговування для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) й досі залишається актуальним для нашої держави. У Конституції України встановлено, що держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно. Нагадаю, кожен пацієнт, який досяг 14 років і який звернувся за наданням йому медичної допомоги, має право на вільний вибір лікаря, якщо останній може запропонувати свої послуги, та вибір методів лікування, відповідно до його рекомендацій.

12:26 22.05.2019

ЯК ДІЯТИ, КОЛИ ЗДІЙСНЕНО САМОВІЛЬНИЙ ЗАХВАТ ВАШОЇ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Доброго дня! Мій сусід орендує земельну ділянку вже декілька років, але тиждень тому до нього приїхали невідомі люди з документами і заявили, що віднині вони є орендарями. Він звернувся до поліції, там зареєстрували заяву і більше нічого. Цього року я теж планував взяти землю в оренду, але тепер побоююсь. Підкажіть, як бути?

17:37 13.05.2019

НА ДОМАШНІХ ТИРАНІВ СЬОГОДНІ Є ПРАВОВА УПРАВА

Сімейні сварки тепер не є справою родинною. Ініціатива Мін`юсту #СтопНасильство у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» сьогодні захищає від домашньої тиранії на  законодавчому рівні.

08:35 07.05.2019

15 КВІТНЯ ЗБІГАЄ ТЕРМІН ЗМІНИ МІСЦЯ ГОЛОСУВАННЯ

21 квітня 2019 року в Україні відбудеться ІІ тур виборів Президента. Фахівці юстиції Сумщини в рамках всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!» нагадують громадянам, що 15 квітня 2019 року збігає термін процедури зміни місця голосування.

08:52 11.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь