Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба безпеки України інформує

СБУ затримала у Слов’янську інформаторку рф, яка з вікна власної оселі шпигувала за переміщенням техніки ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну ворожу коригувальницю на Донеччині. Зловмисниця намагалась виявити у Слов’янську локації Сил оборони України та навести по них російські удари.

15:22 19.09.2023

СБУ затримала у Дніпрі агента фсб, який видавав себе за військового, щоб безперешкодно шпигувати за ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримала «на гарячому» агента фсб у Дніпрі. Він збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі на східному фронті.

08:49 19.09.2023

СБУ викрила блогера-мільйонника, який «наводив» російські ракети на Миколаїв

Служба безпеки викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території росії. Раніше співробітники СБУ задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб. Наразі встановлено факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення рф. Для наведення ворожої зброї на місто фігурант отримував розвіддані від свого інформатора – ексочільника Миколаївської окружної прокуратури, який наразі відбуває довічне ув’язнення за держзраду. Одержані від посадовця відомості Подоляка переправляв своїм «кураторам» з російських спецслужб. Найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих «прильотів» на території міста. Також прокурор-зрадник «зливав» рашистам дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах. За даними слідства, комунікація між Подолякою та його інформатором відбувалась через Телеграм-канал у вигляді текстових повідомлень. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки додатково повідомили блогеру про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Раніше співробітники СБУ вже повідомили йому про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території рф, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

08:59 18.09.2023

За матеріалами СБУ підозру у державній зраді отримав народний депутат Нестор Шуфрич

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента фсб, завдання якого - координація російської агентури в Україні. Нагадаємо, що Сівкович втік до москви у 2014 році і створив «кротоферму» для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто Голова Служби безпеки Василь Малюк. Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві. Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми. Заходи проводяться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

08:57 18.09.2023

Завдяки СБУ по 15 років тюрми отримали 6 бойовиків рф, які захоплювали Маріуполь і штурмували Бахмут

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки зібрали беззаперечні докази вини ще 6 зрадників, які воювали проти Сил оборони на східному фронті. Українські захисники взяли їх у полон під час жорстоких боїв у травні та червні цього року в районах Бахмута та Авдіївки. За матеріалами СБУ суд призначив зловмисникам 15 років тюремного ув’язнення. Встановлено, що більшість із них на початку повномасштабного вторгнення рф увійшла до складу 1-го та 2-го армійських корпусів Південного військового округу зс рф. Однак, серед них є зрадники, які ще в 2015 році перебували у лавах терористичної організації «днр» та воювали проти сил АТО на сході України. Тоді один із них вступив до складу підконтрольного росії «9-го окремого полку морської піхоти» (більш відомого як «дев’ятка»), інший – приєднався до угруповання «восток». Встановлено, що обидва зловмисники обстрілювали позиції українських військ у районі Ясинуватої та Пісків, а після 24 лютого 2022 року брали участь у захопленні Маріуполя. Ще четверо зрадників входили до складу так званої «народної міліції л/днр» і після початку повномасштабного вторгнення рф штурмували Бахмут та Красногорівку на Донеччині. Інші бойовики обстрілювали з автоматичної зброї позиції ЗСУ в районі селища Білогорівка в Луганській області. Також вони облаштовували фортифікаційні споруди та вогневі точки російських окупантів поблизу Авдіївки та Лисичанська. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

07:43 18.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь