A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини (з 01.01.2022 реорганізовано шляхом приєдання до відділу освіти, культури, молоді та спорту)

СЕМІНАР-НАРАДА ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ

Сьогодні, в Міжнародний день вишиванки 20.05.2021 року відбувся семінар-нарада з  завідувачами закладів культури, керівниками художніми Новослобідської сільської ради. На нараді були присутні: голова громади Ольга Гаркавенко, старости старостинських округів. Найактуальнішим питанням для галузі культури нашої громади є проведення заходів до 30-ти річчя незалежності України! Голова громади висловила побажання та окреслила заходи, які пройдуть на базі Новослобідського СБК на загальнодержавному рівні!  Підвели підсумки роботи в першому кварталі поточного року, нагородили дипломами, цінними подарунками учасників та переможців конкурсів. Обговорили проблемні питання, проведення опалювального сезону 2020-2021, окреслили завдання по покращенню матеріально-технічної бази закладів культури. Опрацювали облікову  документацію. Плідно попрацювали на нараді-семінарі, але попереду дуже багато роботи! Крокуємо далі! Крокуємо разом!

17:18 20.05.2021

ГАСТРОНОМІЧНИЙ ШЛЯХ СУМЩИНИ

Сьогодні на базі Сумського національного аграрного університету відбувся семінар на тему "Гастрономічний шлях Сумщини: проблеми розвитку". Спікери представили цікаві презентації на тему розвитку гастротуризму. В ході семінару підписаний трьохсторонній меморандум про співпрацю щодо розвитку гастротуризму на Сумщині між СНАУ, Сумським обласним науково-методичним центром культири та мистецтв та громадською організацією "Сталий розвиток громад".

17:15 19.05.2021

РОБОЧА НАРАДА КЕРІВНИЦТВА ГРОМАДИ З КЕРІВНИЦТВОМ СУМСЬКОЇ ОДА

З нагоди відзначення урочистостих заходів,  присвячених святкуванню 30-тої річниці Незалежності України, наша Новослобожанщина долучається до урочистостей та  представить горюнску культуру: звичаї, обряди, гастроспадщину.    З  метою підготовки до святкування в Сумській обласній державній адміністрації  відбулась нарада за участі представників культури під керівництвом Олени Мельник, голови Новослобідської громади Ольги Гаркавенко, начальника відділу культури Новослобідської сільської ради Тетяни Лучанінової, директора Державного історико-культурного заповідника в м. Путивль Сергія Тупіка. На привеликий жаль участь у нараді не змогла прийняти заступник голови Сумської ОДА Вікторія Медвідь в з'язку з іншими важливими робочими моментами, але приділила час Новослобідській громаді під час обідньої перерви.   Зустріч виявилась досить результативною - були намічені першочергові кроки для реалізації  проекту та визначені строки виконання передбачених завдань.  Для нашої сільської ради є приємним той факт, що такі маленькі сільські громади  почуті керівництвом області і маємо надію, що це в подальшому сприятиме соцільному-економічному і культурно- туристичному розвитку!

17:13 18.05.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ФОТОКОНКУРСІВ

Протягом майже місяця на сторінці нашої групи Культурне життя громади проходило цілих три конкурси: "Мама і я!", "Моя сім'я: миті радості" та "Свято Великодня". Дякуємо за активність, дуже цікавими були ваші публікації та фото, ми всі краще познайомилися, пораділи щасливим обличчям ваших родин та долучились до традицій святкування  Великодня. Дякуємо всім за участь! Дякуємо всім вболільникам, які подарували учасникам свої вподобайки, без вас ні чого б не вийшло!   Сьогодні хочемо оголосити переможців:  -"Мама і я" - перемогла публікація Наталії Шаповалової, з її власним репортажем про доньку та маму, с Нова Слобода; - "Моя сім'я: миті радості" - перемогла публікація Тетяни Кіптенко, репортаж про сім'ю Зюзько с. Мачулища;  - "Свято Великодня" - перемогла публікація Оксани Ковальової, з репортажем про традиціію святкування Великодня і її великій родині, с. Манухівка. Герої публікацій, які перемогли обов'язково отримають подарунки!  До нових конкурсів! Чекаємо на вашу активність!

16:48 17.05.2021

УВАГА КОНКУРС! МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

20 травня 2021 року (четрер) Всесвітній день вишиванки – свято, яке не прив’язане до жодного державного чи релігійного. Саме свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – одягнути вишиванку. Тож ми вирішили не відміняти щорічної встановленої традиції через карантинні обмеження та організовуємо фотоконкурс «Вишиванка – твій генетичний код». Діставайте із шухляд свої, або своєї бабусі вишиванку! Умови конкурсу: Опублікувати на сторінці Культурне життя Новослобідської громади  https://www.facebook.com/groups/178604436857898 в  фото  у вишиванці з приміткою #яувишиванці   Володар найоригінальнішого фотознімку, який назбирає найбільшу кількість лайків, отримає свій приз від ввідділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Новослобідської сільської ради.  Підсумки 21 травня 2021 року (п'ятниця)! Ідея свята – збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення. Тож давайте долучимося та покажемо що ми пам’ятаємо традиції свого великого народу.

16:38 17.05.2021

ІСТОРИЧНИЙ ФАКТ

12 мая 1962 года была снята с регистрации православная Николаевская Община села Линово Путивльского района. До начала 1990-х верующие линовцы были вынуждены ходить на молитву в Новую Слободу, либо ездить в Путивль. (Публікація о. Олександра Чурочкіного)

23:21 12.05.2021

З ДНЕМ МАТЕРІ!

На території нашої Новослобідської громади проживає Наталія Володимирівна Кривобок - мати загиблого воїна АТО Олексія Озерова. Син, молодий та відважний герой - віддав своє життя, захищаючи незалежність і суверенітет країни. Тож у свято любові й поваги до матерів, засвідчуючи безмежну шану, щиро бажаємо Берегині родинних цінностей і справжній героїні, міцного здоров’я, щастя, довгих років життя, миру і добра. З Днем матері!

12:24 09.05.2021

ДИСТАНЦІЙНІ СВЯТКОВІ ВІТАННЯ З ДНЕМ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ - 76-ТОЮ РІЧНИЦЕЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ. ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ ТА ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

Вітаємо з Днем Перемоги. Бажаємо яскравого сонечка у блакитному небі,здоров’я та безліч приводів для радості. Ми повинні пишатися великими подвигами наших дідів та бабусь. Давайте цінувати мир ! Бажаємо з кожним днем ставати відважніше та впевненіше. Нехай шлях до твоєї перемоги не має перешкод. Нехай твоє серце завжди зберігає хоробрість та любов!

01:22 08.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь