A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Уряд відтермінував нововведення про призначення допомоги ВПО на сімʼю

В середині липня Кабмін змінив правила щодо надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Згідно з цими змінами, за оформленням допомоги на проживання має звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член сімʼї окремо. Ці нововведення мали набути чинності з 1 серпня 2023 року і стосувалися внутрішніх переселенців, які вперше звертаються за допомогою.

13:35 01.08.2023

Із 24 лютого 2022 року до 20 липня 2023 року в Україні пошкоджено 116 релігійних об'єктів, 27 музеїв, 95 будівель, що становлять історичний та/або художній інтерес, 19 пам'яток, 12 бібліотек, один архів, загалом 270 культурних пам'яток.

"У списку ЮНЕСКО - Охтирський міський краєзнавчий музей, Пам'ятка архітектури колишній Народний дім (1911-1914 рр.), Пам'ятка історії архітектури національного значення - будинок управителя маєтку Л. Е. Кеніга (1911 р.), Пам'ятник на честь 183-ї танкової бригади (ВВВ), Охтирська міська рада (будівля 20 ст.), Паровозне депо "Смородине" (будівля 1877 р.), Головний будинок-музей садиби Л. Е. Кеніга (будівля кінця XVIII ст. - 1870 р.; частина Тростянецького музейно-виставкового центру), Братська могила радянських воїнів та пам'ятник у селі Велика Писарівка, Пам'ятка архітектури місцевого значення Магазин купця Ф. Курила (збудований у 1908 р.) у Тростянці, Братська могила радянських воїнів (1943, 1959 рр.) у Битиця, Солдатська сільська бібліотека, Музей-дослідна станція Тростянецького лісу у Тростянці", - ідеться в повідомленні.

13:32 01.08.2023

Напої, які містять цукор, можуть нашкодити здоров’ю. Тож найкращий напій – це чиста вода. Якщо вам хочеться чогось цікавого, додайте у воду м’яту, лимон, апельсин або ж лайм.

Натомість соки, не найкращий вибір. Вони містять багато цукру і не мають корисної для кишківника клітковини. Якщо ж дуже хочеться рослинного напою, робіть фруктово-овочеві смузі або свіжовитиснуті соки. Але не варто пити більше склянки (150 мл) соків або смузі на день і краще вживайте їх під час їжі, оскільки в них багато цукру.

13:27 01.08.2023

Друга половина літа, як завжди, характеризується стабільно високою температурою повітря, від якої потерпають в усіх регіонах України.

Ми попросили Олега Швеця, президента Асоціації дієтологів України, консультанта з громадського здоровʼя МОЗ України, розповісти про те, як покращити самопочуття у спеку, переглянувши харчування та питний режим.

13:25 01.08.2023

Вмоститися зручніше і подивитися душевне кіно чи мультик — один зі способів відпустити думки та відпочити.

Тож якщо цієї п’ятниці ви не маєте планів, радимо сховати від себе телефон, прихопити смаколиків і обрати щось зі списку від нашого партнера, Фонд Маша для жінок і дітей, та психологині Тетяни Хоменко 

12:03 01.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь